​Vognmand Filtenborg

​Virksomheden har drevet vognmandsforretning siden januar 1978 med Nykøbing Mors som domicil. Virksomhedens hovedaktivitet er indsamling af affald, men man beskæftiger sig i øvrigt med entreprenør kørsel og slamsugning.

I 1978, startede Arne Filtenborg op med sin første bil. I 1997 blev firmaet omdannet til et interessentselskab mellem far, Arne Filtenborg og søn, Bjørn Filtenborg.

1. januar 2004 foretog firmaet det sidste skridt i generations skiftet, således at Bjørn Filtenborg nu ejer 100 % af firmaet.

Firmaet har i perioden 1978-1992 og fra 1996 til 2006. Samt igen fra foråret 2017  indsamlet dagrenovation   for Morsø Kommune & fra 1/1 2019 også genanvendeligt.

Firmaet har endvidere siden 1997 - til 2012 & igen fra 1/9.2019  udført indsamling af dagrenovation & pap/papir for Skive kommune ,  ( 4S).

Samt  for Thisted kommune, fra 2003 til 2016.& Storskrald fra 2014 til 

Virksomheden har div lastbiler & renovationsbiler af typen Volvo,  & Mercedes , samt containere, hjælpeværktøjer, administrationsfaciliteter mv. Firmaet anvender udelukkende komprimatorbiler.

Først i 2004 investerede firmaet i en ny Volvo FM 9. med speciel industrikasse , med veje system til tømning af vip-containere, som bliver tømt direkte hos kunden uden at forlade pladsen, og med udskrivning af vej-seddel på den enkelte kunde.

I dag beskæftiges  ca 25 medarbejdere ved dagrenovation-storskarld & Industrirenovation, 1 medarbejdere er beskæftiget med slamsugning, ca. 14 medarbejdere er ansat i entrepenør afdelingen, 2 styrer værkstedet og 4 personer beskæftiger sig med administration.

Virksomheden råder over en entrepenør afdeling, med , 4-akslet Volvo entrepenørbiler. En  af bilerne kører fast som asfaltudlægger for NCC, hvor firmaet har udviklet specielle hjælpe værktøjer til at gøre asfalt arbejdet nemmere.

De andre  entrepenørbiler beskæftiger sig hovedsagelig med kørsel med sand og grus, samt blokvogns kørsel.

Endvidere har firmaet en modtage-plads med betonknusningsanlæg. Her modtages, fra lokale murer- og entrepenørfirmaer, brokker og beton, som knuses i knusnings anlægget og genbruges.

I sommeren 2004 byttede firmaet den gamle Parker knuser ud med en helt ny og mere brugervenlig Parker RT 9 knuser, der er i stand til at producere dobbelt så meget i timen.. Den er forsynet med larve-bånd, så den er nem at flytte rundt med på pladsen.Den er efterfølgende byttet til en Sanvik knuser, også med larve-bånd​

I foråret 2004 købte Bjørn vognmands virksomheden Knud Riis i Thisted, som udelukkende beskæftigede sig med tømning af mini- og vip containere. Dette medvirkede til endnu bedre udnyttelse af vores ny indkøbte FM 9’er med industrikasse.

I sommeren 2004 blev firmaet Tødsø Maskinstation V/Viggo Berg Andersen, som beskæftigede sig med kloak & slamsugning, købt til.

En bil beregnet til tømning af septic tanke samt den gamle slamsuger, som var med i købet, er skiftet ud, og i stedet er der købt en hel ny Volvo 4-akslet, som er bygget op ved VM tarm med helt nyt tank anlæg, samt diverse sporings- og tv udstyr.

Samme sommer opkøbtes endnu en vognmands virksomhed, Morsø Container Renovation v/Jens Åge Jensen, som beskæftigede sig med lokal container kørsel og tømning af affalds pind fra træ-industrien.

I vinteren 2006 købes den del af Joma A/S som beskæftiger sig med industrirenovation

I foråret 2007 opstartes et nyt sorteringsanlæg for industriaffald, hvor affaldet bliver sorteret i grupperne, jern, aluminium, rustfri, plastik, papir, pap, glas, træ, radio/tv og hårde hvide vare. De frasorterede grupper genanvendes ca. 60 %, resten køres til forbrænding ca. 40 %. I forbindelse med opstarten af anlæget købes en 8 tons gravemaskine af mærket Hitachi, med sorteringsgrab.

Virksomheden drives fra egne lokaler, der omfatter kontorer, værksted, depot rum, vaske- og parkeringsfaciliteter. Helt nye kontor og velvære faciliteter blev indviet og taget i brug i December 2017

Firmaet blev i både 2004 og 2005 nomineret som Årets Transportvirksomhed af DTL, Transport branchens hovedorganisation.

I 2005 fik firmaet Den Gyldne Østers fra Morsø Erhvervsråd. Prisen var et bevis på udnævnelsen som Årets Initiativtager..

I 2005 blev virksomheden udnævnt til ambasadør for ”Trafiksikkerhed i øjenhøjde” og i 2006 opnåede man en certificering Trafiksikkerhed.​​

Vognmand Filtenborg

Nykøbing Dag- & Industrirenovation

Nørrebro 171-173

7900 Nykøbing Mors

​CVR: 27810144​


​​Kontoret har åbent:

Mandag - Fredag kl. 07.00 - 16.00

Kontakt os

​Tlf.: 97 72 39 66

Mail: b.filtenborg@mail.tele.dk

Slamsuger døgnvagt 97 72 39 66

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt