​Vognmand Filtenborg

​Virksomheden har drevet vognmandsforretning siden januar 1978 med Nykøbing Mors som domicil. Virksomhedens hovedaktivitet er indsamling af affald, men man beskæftiger sig i øvrigt med entreprenør kørsel og slamsugning.

I 1978, startede Arne Filtenborg op med sin første bil. I 1997 blev firmaet omdannet til et interessentselskab mellem far, Arne Filtenborg og søn, Bjørn Filtenborg.

1. januar 2004 foretog firmaet det sidste skridt i generations skiftet, således at Bjørn Filtenborg nu ejer 100 % af firmaet.

Firmaet har i perioden 1978-1992 og fra 1996 til udgangen af 2006 udført indsamling af dagrenovation i Nykøbing by for Morsø Kommune. Firmaet har endvidere siden 1997 udført indsamling af dagrenovation for Skive, Spøttrup, Sundsøre og Sallingsund Kommuner ( 4S), samt for Thisted kommune, Distrikt 2, fra 2003.

Virksomheden har 28 vognmandstilladelser, 16 renovationsbiler af typen Volvo, Man & Scania, samt containere, hjælpeværktøjer, administrationsfaciliteter mv. Firmaet anvender udelukkende komprimatorbiler.

Først i 2004 investerede firmaet i en ny Volvo FM 9. med speciel industrikasse , med veje system til tømning af vip-containere, som bliver tømt direkte hos kunden uden at forlade pladsen, og med udskrivning af vej-seddel på den enkelte kunde.

I dag beskæftiges 22 medarbejdere ved dagrenovation & Industrirenovation, 1 medarbejdere er beskæftiget med slamsugning, ca. 10 medarbejdere er ansat i entrepenør afdelingen, 1 styrer værkstedet og 3 personer beskæftiger sig med administration.

Virksomheden råder over en entrepenør afdeling, med 8, 4-akslet Volvo entrepenørbiler. To af bilerne kører fast som asfaltudlægger for NCC, hvor firmaet har udviklet specielle hjælpe værktøjer til at gøre asfalt arbejdet nemmere.

De andre 6 entrepenørbiler beskæftiger sig hovedsagelig med kørsel med sand og grus, samt blokvogns kørsel.

Endvidere har firmaet en modtage-plads med betonknusningsanlæg. Her modtages, fra lokale murer- og entrepenørfirmaer, brokker og beton, som knuses i knusnings anlægget og genbruges.

I sommeren 2004 byttede firmaet den gamle Parker knuser ud med en helt ny og mere brugervenlig Parker RT 9 knuser, der er i stand til at producere dobbelt så meget i timen.. Den er forsynet med larve-bånd, så den er nem at flytte rundt med på pladsen.​

I foråret 2004 købte Bjørn vognmands virksomheden Knud Riis i Thisted, som udelukkende beskæftigede sig med tømning af mini- og vip containere. Dette medvirkede til endnu bedre udnyttelse af vores ny indkøbte FM 9’er med industrikasse.

I sommeren 2004 blev firmaet Tødsø Maskinstation V/Viggo Berg Andersen, som beskæftigede sig med kloak & slamsugning, købt til.

En bil beregnet til tømning af septic tanke samt den gamle slamsuger, som var med i købet, er skiftet ud, og i stedet er der købt en hel ny Volvo 4-akslet, som er bygget op ved VM tarm med helt nyt tank anlæg, samt diverse sporings- og tv udstyr.

Samme sommer opkøbtes endnu en vognmands virksomhed, Morsø Container Renovation v/Jens Åge Jensen, som beskæftigede sig med lokal container kørsel og tømning af affalds pind fra træ-industrien.

I vinteren 2006 købes den del af Joma A/S som beskæftiger sig med industrirenovation, samt indsamling af papir i områderne Sallingsund og Sundsøre. De to medarbejdere Erik og Patrik fulgte med og varetager de samme opgaver som hidtil.

Fra nytår 2006/2007 fik vi kontrakt på indsamling af papir i mini container, i områderne Skive,Spøttrup, Sallingsund & Sundsøre Kommuner.

I foråret 2007 opstartes et nyt sorteringsanlæg for industriaffald, hvor affaldet bliver sorteret i grupperne, jern, aluminium, rustfri, plastik, papir, pap, glas, træ, radio/tv og hårde hvide vare. De frasorterede grupper genanvendes ca. 60 %, resten køres til forbrænding ca. 40 %. I forbindelse med opstarten af anlæget købes en 8 tons gravemaskine af mærket Hitachi, med sorteringsgrab.

Virksomheden drives fra egne lokaler, der omfatter kontorer, værksted, depot rum, vaske- og parkeringsfaciliteter. Helt nye kontor og velvære faciliteter blev indviet og taget i brug i 2006.

Firmaet blev i både 2004 og 2005 nomineret som Årets Transportvirksomhed af DTL, Transport branchens hovedorganisation.

I 2005 fik firmaet Den Gyldne Østers fra Morsø Erhvervsråd. Prisen var et bevis på udnævnelsen som Årets Initiativtager..

I 2005 blev virksomheden udnævnt til ambasadør for ”Trafiksikkerhed i øjenhøjde” og i 2006 opnåede man en certificering Trafiksikkerhed.​​

Vognmand Filtenborg

Nykøbing Dag- & Industrirenovation

Nørrebro 70 B

7900 Nykøbing Mors

CVR: 27810144​


​​Kontoret har åbent:

Mandag - Fredag kl. 07.00 - 16.00

Kontakt

​Tlf.: 97 72 39 66

Mail: b.filtenborg@mail.tele.dk​​

Fax.: 97 72 45 69​

​​Slamsuger døgnvagt

Tlf.: 97723966

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt